Project Brief

We were asked by the new tenant to cut out the cladding to the perimeter walls and install windows; this creating additional natural day light in the unit for the proposed laboratory and office areas.

In brief we:

  • Carefully marked out and cut the composite cladding to 7 areas specified by the client; (cladding being a  combination of 100mm core and 40mm core).
  • Supplied and installed additional aluminium framework to the new openings and to the inside of the unit forming additional purlins and columns where necessary to provide additional support.
  • Supplied and installed exterior flashings – colour to match existing exterior.
  • Secured the newly formed openings overnight with plywood for security / prevent water ingress.
  • Supplied and installed a total of 7 windows 1200mm x 1000mm, including top openers where specified by the client. Rosewood colour exterior to match existing windows and white interior.

Project Location

New Mill House, Tanfield Lane, Wath, Ripon, HG4 5JE

Project Status

January 29, 2018

Completed Date

13,500sq ft

Surface Area